Lekkage in plafond | Hoe los ik een lekkage probleem op?

Een lekkage aan je plafond kan door verschillende oorzaken zijn ontstaan. Bijvoorbeeld een lekkages rond de leidingen boven jouw plafond.

lekdetectie

De douche bleef, maar lekkages in het plafond veroorzaken en daarom heb ik een loodgieter ingehuurd die een goede permanent waterdichte oplossing biedt. Deze douchebak laten plaatsen voor 680 euro en de aankoop van de materialen (148,77 euro) zorgt samen voor veel rust en fijner douchen in de toekomst!

Lekkage in plafond

Hier zie je kort het probleem eronder:

Hier zie je de situatie vooraf:

lekdetectie


Water blijft staan in de hoek en uiteindelijk vind het water wel een kier naar beneden de houten vloer in. Vervolgens gaat het doordruppelen in het plafond eronder en gaat het plafond eronder schimmelen. Zo lang deze scheve vloerplaat niet verholpen wordt, zal het probleem zich voor blijven doen, hoeveel je ook die kitnaad vervangt of laat vervangen door een kitter.

Lekkage probleem

lekdetectie
lekdetectie

Het probleem toonde zich aan het plafond eronder met schimmel en waterdruppels. Gevolg: het hele plafond moest vervangen worden:

Een lekdetectie bedrijf heeft het probleem vooraf onderzocht en aangetoond dat de lekkage door de kitnaad kwam die continue door water ‘belast’ wordt in de hoek zoals je ziet op deze foto:

De douchebak vervangen:

lekdetectie
lekdetectie
lekdetectie

Met professioneel materiaal heeft hij alles toen bekeken en ook geadviseerd de douchebak te vervangen

Een druktest op de waterleiding liet ook zien dat de afvoerleiding zelf. Hieruit blijkt dat de leiding niet lek is.

In het lekdetectierapport schrijven ze dat ook zo op;

Lekkage herstel

lekdetectie
lekdetectie
lekdetectie

Nu is de vloer al gesloopt en weer deels opgebouwd met kantlatten en een nieuwe vloerplaat met cement erop.

De afvoer onder de plaat is helemaal waterdicht verlijmd in de houten vloerconstructie en op waterdichtheid getest. Die gaat dus nooit meer lekken de komende 30 jaar.

Daarom is het daarna belangrijk dat er ook geen lekkage meer voor kan komen naast de afvoer naar beneden in de houten vloer. Daarom wordt de afvoer met cement dichtgemaakt waardoor er nooit meer water langs kan gaan. Ook zijn de randen gekit. Althans, lekken is bijna niet meer mogelijk. We doen nog een laatste stap.

Wil je persoonlijk advies en op maat gemaakte offertes ontvangen?
Vul dan snel onderstaand formulier in. Het is volledig gratis en zonder aankoopverplichting!
arrow Ontvang gratis offertes!

Kimband lijmen

Om nog meer zekerheid te krijgen dat er niks meer gaat lekken wordt er daarna kimband in de hoeken gelijmd en tegen alle aansluitingen aan. Deze stappen zijn eigenlijk het belangrijkste voor als er ooit een kitnaad op de douchebak gaat lekken.

Vochtbestrijding kosten

Vochtbestrijding kostenKostenPerEenhedenTotaalkosten
Weggraven grondrandVanaf € 100huis1Vanaf € 100,-
Reinigen hoge druk€ 8per m² gevel61 m²€ 488
Reinigen chemisch€ 22per m² gevel61 m²€ 1.342
Impregneren€ 8per m² gevel61 m²€ 488
Hydrofoberen€ 8per m² gevel61 m²€ 488
Spouwmuurisolatie€ 15per m² gevel61 m²€ 915
Voegwerk zonder slijpwerk€ 37per m² gevel61 m²€ 2.257
Voegwerk met slijpwerk€ 47per m² gevel61 m²€ 2.867
Injecteren tegen optrekkend vocht€ 150-€300huis1€ 150-€300
Waterdicht maken kelder basis€ 1.000huis1€ 1.000
Waterdicht maken kelder gem€ 2.000huis1€ 2.000
Waterdicht maken kelder max€ 4.000huis1€ 4.000

Problemen lekkage in plafond

Problemen lekkage in plafond? Het lijkt wel een hele klus en dat is het ook best. Maar het probleem met de schimmel en het water vooraf is nog veel erger. Dit wil je niet nog eens meemaken.

lekdetectie

Dit waren de aankoop van de materialen:

De prijs van de materialen waren dus niet 232,77 euro maar slechts 148,77 euro omdat er altijd 1 douchebak gratis retour kon worden gestuurd die niet paste. Zoals in de Verbouwtool te zien is, hoort dit bij 1 van de tips om beter en sneller te verbouwen. De meeste mensen durven niet meer spullen te kopen of denken er uberhaupt niet aan. Het gevolg is dat een loodgieter in dit geval of een aannemer in een ander geval stilvalt of vertraagd wordt. Dit kost geld, tijd en frustratie die je simpel kunt voorkomen door te veel materialen te kopen en later, wat over is, terug te zenden.

Dit was de beschrijving voor de loodgieter om de klus uit te voeren:

  • plaatje zetten als afwerking tegen zijkant met deel van oude douchevloer (slijpen) en tegen zijkant douchebak zetten (zelfde kleur)
  • aansluiten sifon en douchebak 90×85 stevig plaatsen
  • Douchewand verwijderen
  • verwijderen oude doucheplaat (steen dus voorzichtig i.v.m. scheuren leiding eronder)
  • voorzichtig verwijderen putje, want het plafond van de buurman eronder is net nieuw
  • En netjes afwerken, kit etc
  • douchewand terugplaatsen

Hiervoor moest ik natuurlijk ook wat losse sanitair spullen kopen, namelijk; Douchebak met de juiste maat (90 bij 80 cm) Sifon voor 90 mm (9 cm) doorsnede. Controleer dit altijd want deze maat is belangrijk. Als je niet de juiste hebt sta je meteen stil tijdens het plaatsen en dat is lastig. Je kunt namelijk dan niet douchen (als het je enige optie is) en een niet passend onderdeel is irritant. Download de installatietekening in de webshop (de goede webshops hebben die altijd)Pootjes voor onder de douchebak. Deze worden vaak vergeten omdat er verwacht wordt dat er niet meer nodig is. Deze zijn ook echt nodig om de bak goed stevig te plaatsen. Een paar latten tegen de wanden is niet voldoende aangezien er midden in het bad moet kunnen staan (met 2 mensen) zonder dat hij stuk gaat. Stuk gaan zal echter niet snel gebeuren, maar buigen kan wel snel gebeuren. Hierdoor kunnen naden gaan openstaan of de afvoer gaat eronder lekken. Je kan de afvoer laten repareren zonder eronder te breken. Plots heb je dan een lekkage waardoor je vocht in huis krijgt. Bespaar dus niet op de pootjes of andere onderdelen voor het aansluiten van de douchebak.

Offerte

Wil je precies weten wat voor Vochtbestrijding aanbiedingen er zijn én tot wel 40% besparen op de kosten? Ontvang bij ons gratis en vrijblijvend prijzen van betrouwbare Vochtbestrijding specialisten in jouw regio

Vind de beste deal

Binnen 2 dagen heb je de prijzen al in huis zodat je eenvoudig en snel de beste deal vindt. Zo wordt de keuze nog makkelijker. Binnen een mum van tijd heb je de Vochtbestrijding specialist gevonden die je project voordelig kan uitvoeren. Het aanvragen van offertes doe je bij ons volledig vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

Bespaar Nu met de Beste Vochtbestrijding Offertes, Gratis!

VochtbestrijdingKrijg de beste prijs!










[dzb_field name='affiliate1' value=''] [dzb_field name='affiliate2' value=''] [dzb_field name='affiliate3' value=''] [dzb_field name='shortcode' value='lead'] [dzb_field name='productdb' value='Vochtbestrijding'] [dzb_field name='link1' value='https://www.vochtbestrijden.com/vergelijk/'] [dzb_field name='link2' value=''] [dzb_field name='link3' value=''] [dzb_field name='image' value='https://www.verbouwkosten.com/cdn/verbouwkosten/plaatjes/vochtbestrijding_prijs.jpg']

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Waar zit de nattigheid?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.